Ovo morate uraditi svake godine!
   08/03/2023    Komentara 0
Ovo morate uraditi svake godine!

Ako želite sprečiti koroziju u kazanu vašeg bojlera, stvaranje kamenca na grejaču i smanjiti tvrdoću vode - proverite i zamenite magnezijumsku anodu.


Preporuka proizvođača i servisera je da se zamena anode u bojleru vrši na jednu do najviše tri godine u zavisnosti od tvrdoće vode, temperature i korišćenja bojlera (ujedno očistite kazan i grejač od kamenca). Elektrohemijska reakcija koja se dešava pri zagrevanju vode, na pojedinim kritičnim mestima na kazanu dovodi do smanjenja ili oštećenja zaštitne emajlirane prevlake. Između kritičnih mesta i anode se javlja napon slabog inteziteta, usled čega dolazi do pojave "zaštitne" struje elektrona sa anode na nezaštićeno mesto na kazanu. Na taj način se "trošenjem" anode produžava vek trajanja kazana, zbog čega je nazivaju žrtvena anoda.


Sa malo alata i istraživanja Google, ovo možete uraditi i sami. Naravno, uvek je sigurnije da to učini stručno lice, a naš savet je da ne zanemarite ovaj značajni izum upotrebe žrtvene Mg anode koji vam donosi duži vek trajanja bojlera i čistiju vodu.

*Ovaj tekst je informativnog karaktera i izražava mišljenje autora, koje ne mora uvek biti ispravno. Electro Ricambi d.o.o. nije odgovoran, niti garantuje za bilo koje mišljenje, preporuku, ili zaključak koji se pojavljuje u tekstu. Takođe, Electro Ricambi d.o.o. ne može da prihvati odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu iz tumačenja ovog teksta.

Ostavite komentar

Follow us on Facebook